Бившият шеф натрупал космически загуби в Правителствена болница

Министър Галя Кондева освободи директора на болницата през месец май

Бившият шеф натрупал космически загуби в Правителствена болница | StandartNews.com

Източник: БНТ

100 милиона лева загуби са натрупани в университетската болница "Лозенец", известна още като правителствена, алармира служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева.

Според нея освобождаването на директори на лечебни заведения е основно по две причини.

"Едната е по лично желание, какъвто е случаят с директора на специализираната болница по онкология, втората причина е след установени значителни нарушения в управлението на лечебното заведение, какъвто е случаят с Университетската болница "Лозенец", където е много тежко положението. След направен одит бяха констатирани загуби в размер на 100 милиона лева. Сега там изпитваме огромни затруднения по стабилизиране на заведението и тази загуба в голямата си част е реализирана от бившия директор на болницата д-р Христо Стоянов", обясни Кондева.

Извършеният одит в лечебното заведение е за периода 2022-2023 г. Здравният министър подчерта, че основните причини за загубата са сключени договори и недостатъчни брой дейности, плащания, кредит и нарушения в обществени поръчки.

Кондева освободи директора на болницата през месец май, като мотивът за решението е извършеният одит в лечебното заведение. В момента временно изпълняващ длъжността е д-р Олга Мицова-Масларова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай