Ангелов: Специално COVID звено за бременни жени

Това реши Министерството на здравеопазването

Ангелов: Специално COVID звено за бременни жени | StandartNews.com

Министерството на здравеопазването ще създаде специализирано звено за родилки с COVID-19, обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в Бургас.

Той пристигна изненадващо в града, където от тази вечер влизат в сила нови, още по-строги мерки. Непълнолетните в областта вече ще имат вечерен час, задължително за всички става и носенето на маска на открито. Забраняват се всички колективни и индивидуални спортни занимания.

Три бременни жени, заразени с вируса, са настанени в болницата в морския град. Състоянието на едната е тежко, добави проф. Ангелов. И обясни, че тя се е лекувала 10 дни вкъщи, преди да постъпи в болницата.

Консултирана е на най-високо ниво в държавата – с главния координатор на Експертния съвет по анестезиология и реанимация. „Притеснени сме за изхода от нейното лечение. Родените от нея деца са добре”, допълни министърът.

"Наблюдаваме подмладяване на пациентите с COVID-19. Всичко, от което има нужда Бургас, ще бъде направено, увеличаваме броя на леглата. Ще бъдат пренасочени допълнителни ваксини, ще се изпрати и "Ремдесивир", каза още министър Ангелов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай