Вальо Топлото невинен за 4 милиона

Делото се проточи 13 години, прочетоха присъдата днес

Вальо Топлото невинен за 4 милиона | StandartNews.com

Вальо Топлото е невинен! Валентин Димитров беше оправдан по обвинението за източване на 4 милиона лева от столичната "Топлофикация" докато беше неин директор. Присъдата след проточилия се 13 години процес беше прочетена днес от състав на Софийския градски съд с председател Величка Цанова.

На предишното заседание Димитров се оплака, че няма пари за личен адвокат и помоли магистратите да му назначат служебен защитник., пише TrafficNews.

По същото дело той бе осъден на 14 години затвор през 2009 г. После обаче Софийският апелативен съд върна делото на прокуратурата, като упражнението се повтори общо четири пъти, преди да влезе отново в съда през 2016 г.

Топлото беше подсъдим по общо четири дела, като осъден е само за безстопанственост. Той прекара близо 3 г. в затворническото общежитие в “Казичене”, защото харчил пари на “Топлофикация” за глезотии като лодка, джет и джакузи. В същия период по документи дружеството е похарчило 2 млн. лева за „представителни разходи“. Сред тях са преса за коса, диетични храни, скъпи сирена, бира, узо, джин и различни вкусотии.

Според държавното обвинение в периода от 2003 до 2006 година като изълнителен директор на „Топлофикация-София“ Валенти Димитров е изразходвл дневно по около 400 лева на дружеството само и важни неща от бита като чехли, душ гелове, прах за пране, четки за зъби и тн.

Другото дело за данъчни престъпления и пране още е в Софийския градски съд. Четвъртото беше за валутни престъпления и по него през 2018 г. беше оправдан.

В добрите си години Топлото се появяваше редовно в компанията на манекенки по светските събития, беше изтупан като денди, а желаещите да поиграят тенис с него се редяха на опашка.

С началото на съдебните процеси срещу него свърши и красивата приказка, а по-късно стана ясно, че дори съпругата му е давала показания срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай