Убиецът от Сотиря пак в съда на 30 януари

Срещу Мартин Трифонов са повдигнати три обвинения – за убийство, блудство и изнасилване

Убиецът от Сотиря пак в съда на 30 януари | StandartNews.com

Окръжният съд в Сливен отложи за края на януари делото срещу обвинения в убийството на 7-годишната Кристин Георгиева от село Сотиря Мартин Трифонов. Решено бе на следващото заседание да бъдат изслушани четирима свидетели по гражданския иск и патоанатома д-р Тома Чаушев.

Срещу Трифонов са повдигнати три обвинения – за убийство, блудство и изнасилване.

При засилени мерки за сигурност протече днешното разпоредително заседание на Окръжен съд Сливен по делото за убийството на 7-годишната Кристин. Двайсетина души роднини и приятели на семейството дойдоха да подкрепят бабата на детето Милка Георгиева.

По време на прекъсването за кратко заседание на съдебния състав обвиняемият Мартин Трифонов бе изведен от съдебна зала и тогава близките на семейството повишиха напрежението в коридора на съда.

„Покажете го да го видят всички, цяла България да го види“, каза присъстващ мъж.

„Тебе да бяха изяли кучетата“, подхвърли жена.

Съдът реши делото да се гледа по съкратеното съдебно следствие, както и да не се изслушват други свидетели и вещи лица освен патоанатома д-р Тома Чаушев, който е направил съдебномедицинската експертиза. Всички страни по делото приеха предложението без възражения.

Адвокатът на пострадалото семейство Сиво Сивов коментира защо се наложи това решение.

„Няма да се разпитват тези свидетели, които са разпитани в съдебно заседание. Ще се вземат техните показания, които са били снети на предварителното производство. Това е с цел да се олекоти съдебния процес… Единствено ще се разпита съдебният лекар“.

Роднините на детето предявиха граждански искове за неимуществени вреди на стойност 600 хиляди лева.

Адвокат Сивов разясни каква ще бъде ролята на четиримата свидетели, които ще бъдат разпитани по предявения граждански иск.

„Тези четирима свидетели ще трябва да докажат какви са болките и страданията на бабата, на дядото и на майката от загубата на това дете… Гражданският иск е за 400 хиляди лева от майката, и 200 хиляди, по 100 хиляди от дядото и бабата“.

Адвокат Сивов каза още, че ще настояват за най-тежкото наказание на Мартин Трифонов.

„Ще искаме доживотна без право на замяна“.

Милка Георгиева след заседанието бе много разстроена, защото за първи път видя Трифонов, който през  цялото време нито веднъж не погледна към хората в съдебната зала.

„Какво искам да му кажа ли? Да го разкъсам искам да му кажа… Искам да го попитам: Защо????“

Обвиняемият Мартин Трифонов не пожела да говори пред медиите. Веднага след заседанието на съда той отведен в затворническата болница в София, където се лекува след прострелването в крака при залавянето му.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 30 януари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай