Трима отиват на съд за акцизни стоки без бандерол

Те бяха задържани на 15 септември 2020 г. в София при специализирана операция

Трима отиват на съд за акцизни стоки без бандерол | StandartNews.com

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие в организирана престъпна група за преработка и разпространение на акцизни стоки без бандерол (нарязан тютюн), съобщават от обвинението.

Те бяха задържани на 15 септември 2020 г. в София при специализирана операция на служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на действията по разследването бяха претърсени ползвани от участниците жилища и автомобили в гр. Пловдив, гр. Първомай, гр. Гоце Делчев, с. Абланица и София. Иззети бяха близо 100 кг нарязан тютюн, подготвен за продажба, 280 кг тютюн листна маса, две машини за нарязване, електронни везни, тефтери със списъци на клиенти.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от август 2019 г.  Разполагала е с мрежа от постоянни клиенти, на които е доставяла желаните количества с куриерски пратки или с автомобил по адреси. Тримата обвинени за участие в престъпното сдружение са задържани в момент преди да извършат поредната доставка. В багажника на ползвания от тях за целта автомобил са намерени и иззети 30 кг нарязан и пакетиран тютюн.

Днес, 18 септември 2020 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай