Топ обвиняем за аферата в митниците остава в ареста

В съда стана ясно, че той е с влошено здраве и за последните месеци е отслабнал с 20 кг

Топ обвиняем за аферата в митниците остава в ареста | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Градският съд в София отказа да пусне от ареста хасковския бизнесмен Стефан Димитров, който е обвинен за участие в престъпна група заедно с баща си Марин Димитров, бившия директор на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, Петър Субев от "Гранична полиция" и Никола Николов по-известен като Паскал.

Преди дни от ареста беше пусната Петя Банкова, като прокуратурата не се противопостави на искането ѝ за по-лека мярка.

Днес обаче от държавното обвинение бяха против Стефан Димитров да излезе на свобода, въпреки че по време на заседанието стана ясно, че той е с влошено здраве и за последните месеци е отслабнал с 20 кг.

Въпреки че му отказа друга мярка за неотклонение, съдът задължи прокуратурата да осигури на Димитров възможност за лечение и препоръча на разследващите да бъдат максимално бързи в действията си по приключване на делото.

В определението си съдът записа, че не е отпаднало предположението, че Димитров е автор на деянията, в които е обвинен. До този извод се стига от показанията на Банкова, която твърди, че Димитров й показвал снимки с влиятелни хора.

Освен това съдът се позова на други доказателства, според които Димитров е водил комуникация с важни държавни служители, разполагал е с данни за движение на камиони.

Все още има опасност Димитров да извърши престъпление и ако е на свобода може да повлияе на свидетели, мотивира се съдът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай