Скандалът с измамите в театрите: Съдът реши съдбата на мозъка на схемата

Изяснява се каква точно е била връзката между него и директора на Родопския театър Румен Бечев

Скандалът с измамите в театрите: Съдът реши съдбата на мозъка на схемата | StandartNews.com

Писко Писков, който седи зад измамите с държавни средства в театрите в Смонян и Разград, ще бъде пуснат под гаранция от 15 000 лева. Това реши Апелативният съд в Пловдив на днешното си заседание. Според съда нищо до момента не свързва Писков с разследваните престъпления.

Прокуратурата посочи програмиста от Пазарджик като „мозъка на схемата“, по която се смята, че са откраднати около 1,2 млн. лева чрез назначаването на фиктивни служители, припомня bTV.

На заседанието, в което Писков обжалваше задържането си под стража, стана ясно, че му е повдигнато и ново обвинение - за злоупотреба с близо половин милион лева от Смолянския театър. Изяснява се каква точно е била връзката между него и директора на Родопския театър Румен Бечев.  

Свидетел по делото, собственик на продуцентска къща е признал, че лично той е свързал програмиста Писков с директора Румен Бечев. Тогава Бечев се оплакал, че е на голям минус с бюджета на театъра и търси добър счетоводител, който да помогне за излизане от тази ситуация.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай