Шофьорът на джипа убиец на свобода за 10 хил. лв.

Шофьорът на джипа убиец на свобода за 10 хил. лв. | StandartNews.com

Водачът на джипа убиец остава на свобода, но с увеличена гаранция.

27-годишният Иван Янакиев, който на 18-ти декември 2015 г. прегази пенсионера Никола Лазаров и причини смъртта му, излиза от ареста срещу 10 000 лева по постановление на Пловдивския апелативен съд, пише в. „Марица". Преди това съдът в Пазарджик беше наложил 3000 лева гаранция.

„Законът победи Байганьовщината и улицата", коментира решението на съда адвокатът на Янакиев – Христо Мишев. По време на заседанието в Пловдивската съдебна палата постъпи сигнал за бомба, който доведе до кратко спречкване между юриста и синовете на жертвата – Макс и Еленко Лазарови.

Самите те пък намират майката на подсъдимия Янакиев за основния виновник за трагедията. По думите на младежите именно тя му е купила джипа, с който Янакиев прегази възрастния мъж на пешеходна пътека.

В мотивите за съдебното решение се посочва, че по закон за конкретното деяние – смърт по непредпазливост, задържаният може да е в ареста до два месеца. Точно толкова вече е изтърпял Янакиев. Домашният арест пък се приравнява като мярка на задържането под стража, преценили са магистратите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай