Съдът пак не вписа новото ръководство на ББР

Решението е от 29 юни

Съдът пак не вписа новото ръководство на ББР | StandartNews.com

Софийският градски съд спря за втори път вписването на новите членове в надзорния и управителния съвет на Българската банка за развитие. Решението на съда е от 29 юни, съобщи БТА, позовавайки се на проверка в Търговския регистър.

На 22 юни служебният министър на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската банка за развитие (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката.

В надзора на ББР влизат Валентин Михов и Васил Щонов, а в Управителния съвет - Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Министерство на икономиката увеличи Надзорния съвет на Българската банка за развитие. Причината е, че назначените при предишното управление Митко Симеонов и Велина Бурска отказват да напуснат след уволнението си. Мотивът им е, че трябва нов конкурс.

Решението на съда стана повод икономическият министър Кирил Петков да атакува съдия Мария Вранеску в "Панорама", обявявайки че решението й се съответствало на закона. Репутацията на съдийската колегия зависи от примери като този, каза Петков. И се зарече  от понеделник всеки ден ще подава заявление за вписване на надзора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай