Съдилища и затвори се сдобиха с видеовръзка

Новото оборудване е напълно инсталирано и готово за употреба

Съдилища и затвори се сдобиха с видеовръзка | StandartNews.com

Видеоконферентни връзки в цялата страна и чужбина ще могат да бъдат провеждани от 20 съдилища и 6 места за лишаване от свобода в най-скоро време. Това съобщиха от министерството на правосъдието.

Новото оборудване е напълно инсталирано и готово за употреба, а на 11 май бе проведен и реален тест за трансграничната функционалност на всичките 26 изградени точки, като тестването на оборудването бе осъществено с помощта на Постоянното представителство на България в Брюксел.

До изграждането на системата се стигна след като Министерство на правосъдието успешно работи по реализацията на  проект „Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебно и съдебно производство, включително и при трансгранично сътрудничество в правораздаването”, финансиран от ОПДУ.

През успешни изпитания премина и основния модул за управление на системата, като паралелно с това продължава и работата и по осигуряването на свързаност на всички точки към мрежата на държавната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай