Петък,

Депутат нападна колеги заради Бюрото за защита

От: Редактор -
A
A
A

В последните часове от съществуването си парламентът успя да гласува окончателно трансформирането и прехвърлянето на Бюрото за защита на свидетелите от прокуратурата в правосъдното министерство.

То ще има занапред само охранителни, но не и полицейски функции. Бюрото ще се отчита на министъра на правосъдието, а той пък от своя страна - на парламента.

Второто и окончателно гласуване на реформата на Бюрото за защита хвърли в атака противниците на законопроекта от ГЕРБ и ДПС.

ИТН, ДБ и ИБГНИ нарочиха ГЕРБ и ДПС, че бранят главния прокурор. От другата страна им отвърнаха с контра обвинения, че те пък пазят олигарси и бегълци зад граница.

От БСП запазиха пасивност по време на дебатите.

"Гласувах против, защото тая работа е смешна и тия аплодисменти са смешни. Местите едно бюро от едната стая в другата, за да можете да кажете нещо на вашите избиратели, които ще ви питат през следващите два месеца - защо не можахте да изберете правителство", обърна се Тома Биков към партиите на протеста.

Той заключи, че ако Иван Гешев стане министър на правосъдието, сигурно веднага Бюрото за защита на свидетелите ще бъде върнато обратно в прокуратурата. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички