Разследват 4-5 руснаци за отравянето на Гебрев

Сотир Цацаров разясни до къде е стигнало следствието за атентата срещу Емилиян Гебрев

Разследват 4-5 руснаци за отравянето на Гебрев | StandartNews.com

Група от четирима или петима граждани на Руската федерация са станали обект на съответните действия по случая "Гебрев", разкри пред репортери в кулоарите на Народното събрание главният прокурор Сотир Цацаров, малко след като бе избран от парламента за новия председател на антикорупционната комисия.

Попитан дали има връзка между случаите "Скрипал" и "Гебрев", Цацаров коментира: "Това, което бе публикувано вчера всъщност далеч не са всички резултати, които са известни на разследването. Това, което бе публикувано вчера е преценката на наблюдаващите прокурори, че точно този обем информация няма да увреди разследването. Обемът на информация, с който се разполага, е далеч по-голям. Обемът на информация е далеч по-голям и по още една причина. Работи се изключително интензивно и с чуждестранните партньори", каза Цацаров.

"Не напразно експертиза е възложена на лаборатория на ФБР. Не напразно са изпратени европейски заповеди за разследване. Основанията, които ни дават да мислим, че има тясна връзка не бих казал между двете престъпления, а по-скоро тясна връзка между лицата е, това, че има съвпадение между един от обвиняеми, заподозрени по делото "Скрипал" и негови посещения тук в България. Едно от тези посещения съвпада като отрязък от време със случилото се с г-н Гебрев. Оттам насетне целият екип по разследване е започнал да разплита местата, които са посетени от този гражданин на Руската федерация, други граждани, които са го посещавали, съвпадението на тези граждани, в други полети, с които той е посещавал България", заяви още главният прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай