Прокурорите от ВСС: Номинираме само Гешев!

Според тях кандидатурата на Иван Гешев е най-подходяща

Прокурорите от ВСС: Номинираме само Гешев! | StandartNews.com

Иван Гешев ще бъде единственият кандидат, излъчен от Прокурорската колегия за поста на главен прокурор. Това каза на брифинг след Пленума на Висшия съдебен съвет за номинация на главен прокурор говорителят на Прокурорската колегия на ВСС Даниела Машева (на снимката).

Тя допълни, че кандидатурата на Гешев е най-подходяща: „Това е кандидатура, която ще обедини нашите искания за бъдещ главен прокурор“.

По повод проверките на сигналите срещу Иван Гешев Машева обясни, че те са приключили: „Не е установено неправомерно поведение от страна на прокурор Иван Гешев, което да сочи към конфликт на интереси, зависимости и неспазване на етични правила“.

„До 17 септември предстои срок, в който двете комисии на Прокурорска колегия: Комисия по атестиране и конкурсите и Комисията по професионална етика следва да изготвят свои становища, като отново проверят всички данни относно притежаваните професионални качества и спазваните от кандидата етични правила и всякакви сигнали, които сочат към евентуално неспазване на етичните и моралните норми“, допълни Машева.

„Становищата ще бъдат приети на заседания на двете комисии на публични заседания, на които ще бъде поканен кандидатът за обсъждане на становищата и отговора на поставените въпроси“, обясни още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай