Прокурор от САЩ на среща с Гешев

Надграждане на партньорството обсъждат с Джесика Ким

Прокурор от САЩ на среща с Гешев | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев прие в Съдебната палата постоянния съветник по юридическите въпроси към Посолството на САЩ в България Джесика Ким. Основна тема на срещата бе надграждане на партньорството между правоприлагащите органи на България и САЩ в областта на борбата с корупцията, прането на пари, организираната престъпност и киберсигурността, съобщиха от държавното обвинение. На срещата е присъствала и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Дискутирани са били и въпроси от взаимен интерес в сферата на върховенството на закона.

В хода на проведената среща е била подчертана важността на сътрудничеството между Прокуратурата на и правоприлагащите органи на САЩ с цел повишаване ефективността на противодействието на престъпността и защитата на авторските права.

За това, че САЩ готвят изпращането на "постоянен съветник по юридическите въпроси" се разбра при визитата на премиера Борисов във Вашингтон и след разговора му с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом в края на ноември месец миналата година.

Джесика Ким, която е федерален прокурор от Охайо от 2014 г., е у нас от декември 2019 г., като в задълженията й влиза да подпомага правосъдния сектор на България и Румъния в борбата с корупцията, прането на пари и организираната престъпност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай