Примката се затяга! Нико Тупарев отново на съд

Преди седмица продуцентът беше задържан във връзка с разследване за длъжностно присвояване

Примката се затяга! Нико Тупарев отново на съд | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия, архив

Апелативният съд в София гледа днес мярката за неотклонение на телевизионния продуцент Нико Тупарев. Причината е, че наблюдаващият прокурор Димитър Франтишек Петров протестира освобождаването на Тупарев от първоинстанционния съд.

Преди седмица продуцентът беше задържан във връзка с разследване за длъжностно присвояване, но по-късно съдът на първа инстанция го пусна на свобода без никаква мярка - заради липса на доказателства.

В позиция до медиите Тупарев поясни, че е обвинен в длъжностно присвояване, без да е длъжностно лице, защото в дружеството, което се проверява той е съдружник и притежава 85% от дяловете.

По-късно Нико Тупарев и Александър Тошев прекратяват общите си начинания, а изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди пълна проверка на работата на наблюдаващия прокурор по делото "Тупарев" Димитър Франтишек Петров.

Преди два дни бизнесменът Александър Тошев излезе със съобщение до медиите относно отношенията си с Нико Тупарев.

Ето какво гласи прессъобщението от  Александър Тошев:

"Поради високия обществен и медиен интерес към общия бизнес на мен и г-н Тупарев, от името на двама ни съобщавам, че двамата прекратяваме общите си начинания.

След над 20-годишно успешно партньорство, в дух на разбирателство, добронамереност и компромис двамата работим по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия помежду ни да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двама ни.

Никола Тупарев ще продължи да реализира успешни проекти в сферата на медиите, а аз ще продължа с инвестиционните си проекти в други сфери."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай