Полфрийман няма паспорт, може да не излезе

Искат отговор от съдия Калпакчиев защо е пуснал австралиеца по-рано

Полфрийман няма паспорт, може да не излезе | StandartNews.com

Възможно е Джок Полфрийман да не излезе на свобода, въпреки решението на Софийския апелативен съд (САС) за предсрочното му условно освобождаване. БНТ съобщи, че австралиецът няма валиден паспорт, тъй като не е подновил документа си за самоличност.

По тази причина най-вероятно затворническите власти ще трябва да предадат Полфрийман на Дирекция "Миграция" към МВР и той да бъде настанен в някое от специализираните заведения за незаконни мигранти.

Калин Калпакчиев дължи отговор за мотивите за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, каза междувременно в парламента народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Ципов добави, че като юрист няма как да коментира решение, чиито мотиви не са произнесени и не са видени абсолютно от никого, но като гражданин смята, че председателят на този състав Калин Калпакчиев най-малкото дължи отговор на близките на убитото момче и да разясни много добре какви са били мотивите му при произнасянето на това съдебно решение.

„Нормалната практика в тези казуси е, когато остават една, две или максимум три години до изтичане на присъдата да се взимат такива подобни решения. Много е интересно дали Съюзът на съдиите, чийто председател е уважаваният съдия Калпакчиев как ще се произнесе по такова решение, тъй като обществените реакции са ясни – хората са възмутени. Близките на убитото момче чакат отговор за това какви са били мотивите при положение, че самият Джок Полфрийман заяви при произнасянето на присъдата, че българският съд е корумпиран“, добави още Ципов.

Той задочно запита съдия Калпакчиев и какъв ще бъде отговорът му на това изявление на Джок Полфрийман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай