Пазарджик настръхна! Започва ключово дело срещу жесток убиец

Срещу Никола Райчев е повдигнато обвинение за умишлено убийство

Пазарджик настръхна! Започва ключово дело срещу жесток убиец | StandartNews.com

Пазарджик е в очакване на започването на делото срещу 19-годишния Никола Райчев, който миналата година уби 21-годишния Ангел Здравков заради момиче. Случаят предизвика серия от протести с искане за най-строго наказание за извършителя на тежкото престъпление.

Убийството бе извършено през септември миналата година посред бял ден, пред погледа на много свидетели.

18-годишният тогава Никола не успял да приеме, че приятелката му е предпочела Ангел и решил да отмъсти.

В деня на убийството Ангел бил с момичето в квартал „Запад“. Той бил нападнат в гръб от Никола, който му нанесъл две прободни рани с нож. Едната се оказала фатална.

Веднага след престъплението Никола успял да избяга и да се укрие, но в последствие бе задържан на Централната гара в София.

В хода на досъдебното разследване се доказа, че смъртта на 21-годишния Ангел е следствие на голяма загуба на кръв.

Срещу Никола Райчев е повдигнато обвинение за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин. От задържането му до момента той е в следствения арест.

 

Междувременно родителите на убития Ангел Здравков заявиха пред Нова телевизия, че искат максималната присъда за извършителя Никола Райчев. Те обаче не смятат, че даже доживотна присъда ще е справедлива.

„Искам, както е намерил сили да убие сина ми, така да намери сили да отнеме и собствения си живот”,  каза майката на Ангел. Тя добави, че в момента за него се грижи държавата, осигурява му психолог, а майка му може да ходи на свиждане. „Аз не мога да видя моето дете”, каза през сълзи Михаела Здравкова.

Бащата на Ангел пък се оплака, че липсата на смъртна присъда в България, а също и в страните от ЕС, за него означава, че тук човешкият живот не струва нищо. Той е твърдо убеден, че смъртно наказание за убийците трябва да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай