Павлова подкрепи кандидатурата на Сарафов за главен прокурор

Тя се надява процедурата за избор на нов главен прокурор да стигне докрай

Павлова подкрепи кандидатурата на Сарафов за главен прокурор | StandartNews.com

Служебната министърка на правосъдието Мария Павлова вижда повече от три качества, с които разполага Борислав Сарафов, за да бъде предложен за кандидат за нов главен прокурор.

Пред журналисти след заседанието на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) Павлова добави, че е право и в правомощията на прокурорската колегия на кадровия орган да издигне кандидат за нов главен прокурор - "издигнаха кандидат, когото смятат, че е подходящ".

На въпрос на News.bg защо министърът на правосъдието не издигна кандидат за главен прокурор в лично качество, за да може състезанието да не е с един кандидат, Павлова заяви, че се е мотивирала защо няма да направи номинацията - не е направила номинацията за кандидат за нов главен прокурор, за когото дори самата тя не може да гласува.

Павлова се надява процедурата за избор на нов главен прокурор да стигне докрай. Не е хубаво всички държавни органи да с изтекли мандат или с временно изпълняващи председатели, а е добре всички органи в съдебната власт да имат титуляри, а не изпълняващи функциите председатели, каза Мария Павлова.

Според нея за това, че няма нов Висш съдебен съвет, който да избере нов главен прокурор, не е вина на сегашния кадровия орган, нито на магистратската общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай