Обрат с убийството на Митко от Цалапица. Неочаквани признания

Процесът започна, делото ще се греда три поредни дни

Обрат с убийството на Митко от Цалапица. Неочаквани признания | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Неочаквани признания в съда направи  Рангел Бизюрев, обвиняем за зловещото убийство на Димитър Малинов от Цалапица. 

Бизюрев се призна за виновен за убийството на Митко. Той направи пълни самопризнания в съдебната зала. Разказа, че ударил Малинов 4-5 пъти, след което напуснал мястото на инцидента.

По-късно се върнал с кола с братята Динкови, които са обвиняеми за лично укривателство по убийството. Според тях Малинов вече бил мъртъв, натоварили го в колата, счупили сим картата на телефона му и го заровили в сметището на селото.

Защитата на Малинов посочи, че има сериозни разминавания от предишните показания, които обвиняемият е дал. 

"Разминаването е голямо в показанията. Никой не признава за удари в лицето. На Рангел версията – този път му излезе трета версия, всеки път с разпитите излизат с нова версия, задължително нов следствен експеримент по това, което казва Рангел Бизюрев. Защото там ще лъсне като съпоставят двата записа, че нямат нищо общо“, заяви Атанаска Бакалова- майка на убития Димитър Малинов.

Делото се гледа в пловдивския Окръжен съд. Бизюрев е обвинен, затова че на 20 юли миналата година умишлено е убил 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица, като убийството е извършено с особена жестокост.

Магистратите уважиха молбите за конституиране като граждански ищци и частни обвинители на майката на Димитър - Атанаска Бакалова, и дъщеря й Минка Малинова, Руса Бакалова и Тодор Бакалов. 

Роднините на убития младеж предявиха поотделно граждански искове към убиеца за общо един милион и сто хиляди лева. 

Припомняме, че Рангел Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив.

На 29 ноември миналата година беше установен и задържан в град в Дания. На 20 март тази година беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Дания. На 16 май Рангел Бизюрев свидетелства в Районен съд - Пловдив по делото срещу близнаците, обвинени за лично укривателство и подпомагане на Бизюрев.

Тогава той посочи, че Валентин и Борислав Динкови не са нанасяли удари на Димитър Малинов. Пред магистратите Рангел Бизюрев посочи, че се е сбил с момчето, защото говорил оскърбителни думи по негов адрес.

Ако бъде признат за виновен, Рангел Бизюрев може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна. Делото е насрочено в три поредни дни. 


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай