Няма прошка! Шофьорът, убил Милен, остава в ареста

Кристиан Николов помоли за домашен арест, съдът отказа

Няма прошка! Шофьорът, убил Милен, остава в ареста | StandartNews.com

22-годишният Кристиан Николов, който предизвика катастрофа, убила журналиста Милен Цветков навръх Великден, остава в ареста. Това реши окончателно състав на Софийския апелативен съд.

Съдът е категоричен, че са налице изискуемите от закона предпоставки за определяне на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Събраните доказателства сочат, че има обосновано предположение Николов да е автор на деянието - той е шофирал мощния джип на майка си след употреба на 3 вида наркотици, движел се е с двойно превишена от разрешената скорост и не е спрял на червен светофар. На свобода няма опасност да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление, въпреки че има чисто съдебно минало, добри характеристични данни и липса на криминалистични регистрации, отсече съдът.

Николов се яви лично в съдебната зала. "Моля да измените мярката ми за неотконение в домашен арест. Ще я спазвам и ще бъда на разположението на съда", каза той пред магистратите. Прокуратурата поиска от съда той да остане в ареста.

Разследването установи, че около 18 ч. на 19 април 2020 г. на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на „Ауди“ Q7, обвиняемият Кристиан Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е катастрофа и умишлено е причинил смъртта на водача на спрялото на пътното платно "Субару Форестер" Милен Цветков. Николов е управлявал джиха след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, марихуана, кокаин), със скорост от около 99 км в час, значително надвишаваща разрешената от 50 км в час за конкретния пътен участък. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

 

Предявяването на материалите по делото приключи, предстои изготвянето на обвинителен акт и внасянето му в съда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай