Лавина от гняв срещу Калпакчиев заради Полфрийман

Съдът ни се подигра, плаче бащата на убития студент Христо Монов

Лавина от гняв срещу Калпакчиев заради  Полфрийман | StandartNews.com

Лавина от гняв се стоварва срещу шефа на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев. Като председател на тричленния състав на Апелативен съд София той и пусна на свобода убиеца Джок Полфрийман почти 7 години предсрочно.

ВИЖ ОЩЕ: Пускат по-рано от затвора убиеца Джок Полфрийман

Като юрист няма как да коментирам мотивите на съда да освободи Джок Пол Фрийман. Като гражданин смятам, че Калин Калпакчиев дължи отговор на близките на убитото момче да разясни много добре какви са били мотивите му.

ВИЖ ОЩЕ: Полфрийман няма паспорт, може да не излезе

"Нормалната практика е когато остават 2-3 години, тогава да се вземат такива решения. Хората са възмутени, а близките на убитото момче очакват мотивите. Какво ще каже г-н Калпакчиев за заявленията на Пол Фрийман, че българският съд е корумпиран?" попита Ципов.

Съдът ни се подигра. Тримата съдии - този Калпакчиев и двете съдийки, ще носят върху себе си един нравствен позор. Едно само не им пожелавам - да преживеят същото, което преживяхме със съпругата ми и приятелите на сина ми, избухна Христо Монов, бащата на убития от Полфрийман студент Андрей Монов в центъра на София през 2007 г.

ВИЖ ОЩЕ: Цацаров тактичен към съда, пуснал убиеца Полфрийман

Най-лесно, най-тактично или най-дипломатично е да кажа, че решенията на съда не се коментират. В конкретния случай обаче ще кажа, че всеки трябва да носи отговорност за това, което прави. Ако кажа още нещо, то ще е крещящо неуважение към конкретния съдебен състав, коментира главният прокурор Сотир Цацаров.

Като премиер не мога да си позволя да коментирам решение на български съд. Всички знаем какъв е отговорът, но аз не мога да си позволя да го кажа, заяви и Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов: Не мога да коментирам българския съд

Подигравка, позор, грозно решение на българския съд, скочи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Като юрист би трябвало да кажа, че решенията на съда не се коментират. Но като човек и като политик казвам, че това е подигравка с жертвите, с техните семейства, с мъката на тези хора, с чувството за справедливост и за възмездие на престъпници, убийци, изнасилвачи, в случая става въпрос за убийство", коментира тя. И призова останалите партии по-бързо да спрат правното безумие, което позволява споразумение и намаляване на присъдата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай