Купен вот! В замяна на какво гласуваха затворниците

Предложил е по две кутии цигари на общо 14 лица

Купен вот! В замяна на какво гласуваха затворниците | StandartNews.com

За купуване на гласове осъдиха 39-годишен обитател на варненския затвор. Той предлагал кутии с цигари за вота на затворниците

Престъплението е извършено в периода от 17 до 29 октомври миналата година по време на кампанията за провеждане на местните избори. Подсъдимият мъж е участвал в група, която е ръководена от друг лишен от свобода.

39-годишният мъж е организирал купуването на гласове, като е предложил по две кутии цигари на общо 14 лица. Освен това той е обещал на други двама затворници кутия цигари и нова заредена фонокарта за разговори от стационарен телефон със 100 импулса. Целта на групата е била търговия с вот в полза на определен кандидат с преференциален номер, регистриран в кандидатската листа за общински съветници в град Варна на конкретна политическа партия.

Затворникът е признал вината си пред съда и е сключил споразумение, което е одобрено от Районен съд – Варна. За деянията си, 39-годишният подсъдим ще изтърпи наказание от 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. В негова тежест се възлагат и направените разноски по делото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай