Кристиан се разкая за Милен. Остава в ареста

Няма да бягам, ще поема отговорност, каза Николов

Кристиан се разкая за Милен. Остава в ареста | StandartNews.com

Кристиан Николов, който помете с джипа си колата на журналиста Милен Цветков, се разкая в съда. Днес за първи път той се появи в съдебната зала, за да моли магистратите да го пуснат под домашен арест с проследяваща гривна.

"Досега не исъм имал възможност да застана пред съда. Искам да използвам тази възможност да изкажа своите най-искрени съболезнования на близките на Милен Цветков", каза Кристиан. И допълни: "Вече 7 месеца се намирам в ареста и тази медийна атака беше смазваща. Знам какво ме чака. Няма да бягам, да се укривам, да шиканирам делото. Смятам да поема своята отговорност.".

Два пъти градският съд и веднъж апелативният отказваха пускането на младия мъж с по-лека мярка. Защитата на Николов каза, че обвинението му е било преквалифицирано в умишлено убийство, само за да може да бъде държан в ареста.

Прокуратурата контрира, че, напротив - трите вида наркотик, открити в кръвта на Кристиян, скоростта - 99 км/ч, с която се е движел и фактът, че е виждал от 200 м кръстовището на "Хладилника" без да предприеме нищо, говорят за умисъл.

"Съзнавал е, че е налице абсолютно реална възможност да предизвика катастрофа. Извършил е дението умишлено - с евентуален умисъл, като е осъзнавал какви са обществено-опасните последици", пледира прокурор Иван Кучиев.
 
Съдът отново не пусна на свобода Николов.
Според магистратите поведението му е било изключително безотговорно и самонадеяно. Съзнавал е, че представлява опасност за живота и здравето на другите. Личността на Николов представлява висока опасност за обществото и той трябва да остане изолиран. Ако е на свобода, Николов може да се укрие, може да извърши и друго престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай