Край! Прочетоха присъдата на майката, убила двете си деца

Каква е съдбата на Кристина Дунчева

Край! Прочетоха присъдата на майката, убила двете си деца | StandartNews.com

Доживотен затвор без право на замяна, с първоначален специален режим на изтърпяване, получи жена от Сандански, убила двете си деца. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Благоевград.

Днес беше прочетена присъдата на подсъдимата Кристина Дунчева. Предмет на делото са квалифицирани състави на убийство. Тя е осъдена да заплати и по 350 хил. лева за всяко от децата на мъжа си.  

Решението може да се обжалва в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд – София, посочват от съда, пише БТА. 

Припомняме, че двойното убийство на братче и сестриче на пет и на три години беше извършено през ноември 2020 година. Дунчева живееше на семейни начала с Георги Трайков в жилище в Сандански. От връзката им през 2015 г. им се родил – Васил, и две години по-късно, през 2017 г., и Ивон.

На 19.11.2020 г., докато била у дома с децата си, Дунчева извадила от шкаф в кухнята три домакински ножа. Взела един от тях и се насочила към децата.

Първо нанесла удар с него в шията на 5-годишния си син, а след това на 3-годишната си дъщеря. Въпреки виковете на децата, които плачели от болка и ужас, тя ги завела в детската стая и продължила да им нанася множество силни удари с ножа.

Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ констатирал смъртта на децата. В хода на извършените по досъдебното производство съдебномедицински експертизи е било установено, че на всяко от децата са били нанесени над 30 прободно-порезни наранявания, предимно по шията и гърдите.

Дунчева бе настанена в психиатрия в Ловеч, където бяха извършени експертизите.

Семейството на Дунчева и адвокатът ѝ твърдяха, че Кристина е насилвана в продължение на години от Георги и от баща му - психически, физически и сексуално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай