Конфискуват половин милион от Ирена Милянкова

Двамата с Чолата живеят на съпружески начала, но не могат да докажат доходите си

Конфискуват половин милион от Ирена Милянкова | StandartNews.com

С влязло в сила решение на Софийският апелативен съд (САС) по иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от бизнесмена Росен Чолов и актрисата Ирена Милянкова се отнема имущество на обща стойност 547 507 лв. Това обявиха от Антикорупционната комисия.

Бизнесменът е осъден да заплати на КПКОНПИ 16 660 лв юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

През 2013 г . Ч. беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция, допълват от КПКОНПИ.

Очевидно става въпрос за Росен Чолов, който ръководеше модна агенция и бе арестуван именно защото склонявал част от работещите манекенки да работят и като проститутки. Жена му е Ирена Милянкова, от която има четири деца и която, освен като актриса, също се изявява като манекенка.

С решението на САС от Ч. и М. се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в гр. София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем. Изчисленията на инспекторите на КПКОНПИ, които са потвърдени от съда обаче показват, че през целия проверяван 10-годишен период Ч. и М., с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит, допълват от КПКОНПИ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай