Кмет даде на Гешев съдия за корупция

Кметът на Калофер чака 8 месеца реакция по негов сигнал

Кмет даде на Гешев съдия за корупция | StandartNews.com

Прокуратурата проверява случай на корупционно престъпление, извършено от съдия. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева след срещата на Иван Гешев с кметовете на малките населени места. Над 20 градоначалници отидоха в Съдебната палата, за да разговарят с обвинител № 1 и да ум дадат сигнали за корупция по места. Милева допълни, че от държавното обвинение първо искат официално да постъпи сигналът, а след това ще дадат подробности.

ВИЖ ОЩЕ: Кметове дават на Гешев сигнали за корупция

По време на срещата кмет запозна главния прокурор със сигнал за имот в село Къшин, бивше селско игрище, което е дадено на един магистрат. Кметският наместник съобщи, че е подал сигнала в КПКОНПИ и в СГП, а днес вече е споделил и с Иван Гешев, който се е ангажирал да провери случая. "От две години с хората в селото се борим да си го върнем този имот", разказа пред медиите кметът на Къшин. "По един или друг начин, е даден на магистрат", добави той.
 
Преди него кметът на Калофер Румен Стоянов пък се е оплака на Иван Гешев, че 8 месеца чака да се задействат властите по негов сигнал за корупция, подаден до няколко институции. Изпратил е данни за корупция при обществени поръчки до спецпрокуратурата, до Министерство на правосъдието, до МС, до Президентството и няма резултат. Предоставил на Гешев и докладите на АДФИ.

"Аз лично подадох сигнал за минералния комплекс и нищо не стана. Запознах го с доклад, който бях предал преди 8 месеца за кражба на над 100 хил. лв.", коментира кметът за разговора с Гешев, предаде Дарик нюз. Попитан дали става въпрос за корупция, Стоянов заяви: "Не мога да кажа такова нещо, но така излиза. По какъв начин се е скрил този сигнал, не мога да кажа, но явно има проблем".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай