Искат постоянен арест за висшите антимафиоти

Задържаните са били дълго на хранилка, работели са за този, който им плаща, каза Иван Гешев

Искат постоянен арест за висшите антимафиоти | StandartNews.com

 

Прокуратурата утре ще поиска постоянен арест за двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков. Според обвинението, те са покровителствали престъпни групи за трафик и разпространение на наркотици срещу заплащане. Постоянен арест ще се иска и за тяхна подчинена, която е била свръзката им с наркобандите, съобщи БНТ.

В групата има и четвърти разследван. Той не е служител на МВР, представял се като сътрудник на американската агенция за борба с наркотиците - ДЕА и е притежавал фалшива карта на Международна полицейска асоциация.

Задържаните висши служители на ГДБОП са били на хранилка, работели за всеки, който им плаща, дори за конкурентни груповки. Това съобщи в предаването „Панорама“ главният прокурор Иван Гешев, след задържането на висшите ченгета. Белезниците щракнаха за шефа на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков, пряко подчинения му началник сектор Кирил Ванков и още един служител. Панков е арестуван в момент на взимане на подкуп.

Гешев добави, че едва ли някой може да каже колко време служителите на ГДБОП са били от другата страна. В схемата участвали и хора, които не са служители на МВР, сред които е въпросният разследван, представял се за служител на ДЕА – американската администрация за борба с наркотрафика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай