Елин Алексов: Сарафов е професионалист, умее да изслушва и да се вслушва

Няма напрежение в професионалната общност, каза ръководителят на Военно-апелативната прокуратура

Елин Алексов: Сарафов е професионалист, умее да изслушва и да се вслушва | StandartNews.com

„Борислав Сарафов работи в прокуратурата, целият му професионален път е свързан с прокуратурата. За него тайни няма и най-вероятно той най-добре знае как може да изведе прокуратурата от неособено лесното състояние, в което се намира сега. Срещите ми с него показват един професионалист, който умее да изслушва и да се вслушва. Моите лични наблюдения са, че няма напрежение в професионалната общност на прокурорите и следователите от този избор“.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по повод кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор ръководителят на Военно-апелативната прокуратура полковник Елин Алексов.

„През лятото на 2022 г. ние избрахме нашите представители във Висшия съдебен съвет (ВСС), след това обаче нищо не се случи. В момента той си изпълнява законовите задължения. Защо ги изпълнява с изтекъл мандат, не трябва да бъдат питани професионалните общности, а някой друг“, допълни той.

Според него е демократичен пробив ръководителят на прокуратурата да бъде от средите на прокуратурата.

По думите на Алексов желанието на законодателната власт да контролира всичко невинаги помага във взаимодействието между властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Den
преди 1 час

Не изпускай шанса си. Решението на много проблеми, може би и вашите са тук:---- https://come.ac/vazhno

Откажи