Десет съдии отказват да гледат делото Манолев

Мотивите са : работим със сестра му

Десет съдии отказват да  гледат делото Манолев | StandartNews.com

Десет съдии в Благоевград си направиха отвод по делото срещу бившия зам.- министър на икономиката Александър Манолев, съобщава БНР.

Той заедно със своята съучастничка Анна Димитрова е обвинен в злоупотреба и фалшифициране на документи с цел получаване на европейска помощ.

Два месеца след като прокуратурата даде Манолев на съд обаче, делото не може да стартира. Причината е, че всички съдии, които се избират автоматично на случаен принцип,  си направили отвод. Мотивът им е един и същ - колегиални отношения със сестрата на обвинения Рая Манолева, която е съдия в Районния съд в Сандански. Ако и последният окръжен магистрат - съдия Татяна Андонова, откаже да поеме делото, то ще трябва да бъде изпратено в друг съд с решение на Върховния касационен съд.

Къщата за гости в Сандански на бившия зам.-министър се оказа в списъка с фирми, които ще трябва да върнат 100% от европейската помощ по ПРСР, а усвоената сума е 391 хил. лева.

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка през април 2019 г., след като Върховна касационна прокуратура стартира проверка срещу него по повод медийни публикации.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай