Цял град настръхна. Пак условна присъда за нагло престъпление

Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми, споделя жертвата на побой

Цял град настръхна. Пак условна присъда за нагло престъпление | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Едва 5 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок получи полицаят Христо Петров, работещ и като охранител към „Делта гард“. Навръх Джулай морнинг тази година той нападна и счупи челюстта на студент в заведение край Созопол.

Версиите за побоя на Христо Петров и на пострадалия Владимир Радев се разминават. Според 19-годишния студент той е пребит, защото се е опитал да спаси свой приятел, ударен с шамар от полицая охранител. Бившият вече полицай обаче твърди друго - че Владимир и компанията му се гаврели с него и пребитият младеж уринирал върху пицата на охранителя.

Последствията обаче са ясни – 19-годишният Владимир Радев е със счупена челюст и с множество фрактури в областта на лицето.

„Бях меко казано шокиран от това, което ми казаха адвокатите ми. За боя, който ме остави в тежко психическо и физическо състояние, последици почти няма”, коментира студентът пред Нова телевизия. Той сподели, че не очаква компенсация за страданията си, а и до днес има предразсъдъци, стоейки близо до непознат човек.

Присъдата на извършителя е дадена след постигане на споразумение с прокуратурата. „Излиза така, че всичко се случва извън нашите сили. Струва ми се несправедливо”, посочи Владимир Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай