Божков задържан в Обединените арабски емирства

Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

Божков задържан в Обединените арабски емирства | StandartNews.com

"Имаме информация, че преди няколко часа бизнесменът Васил Божков е бил задържан на територията на Обединените арабски емирства". Това съобщи главният прокурор Иван Гешев на брифинг. По думите му се очаква още утре да пристигнат официалните документи за това.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев удари Пентхауса
 
Запитан кога ще бъде екстрадиран у нас, Гешев каза, че това зависи от местното законодателство.
 
Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения. Той бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол преди два дни. Тогава главният прокурор Иван Гешев: Ще си върнем Божков и ще го изправим на съд

ВИЖ ОЩЕ: Гешев:Ще изправим Божков пред съда

Последните 3 дни работихме усилено по издирването на Васил Божков. Той пък правеше всичко възможно да се защити. Имаме информация, че преди няколко часа е задържан на територията на Обединени арабски емирства, каза Гешев. „Информацията е неофициална към момента. След като се потвърди – ще направим всичко възможно да го приберем в България и да бъде изправен пред съда”, уточни той. Гешев добави, че заедно с Божков е задържано още едно лице, чиято самоличност не е потвърдена. Задържано е и трето лице. На въпрос кога Божков ще бъде екстрадиран у нас, Гешев каза, че това зависи от местното законодателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай