Знаков другар на ПП ги препарира! Драматичен призив

Една от партиите в тази коалиция скочи срещу кабинет

Знаков другар на ПП ги препарира! Драматичен призив | StandartNews.com

Тежък призив към коалицията ПП-ДБ с ключово искане за съдбата на държавата.

Формацията на Настимир Ананиев - "Волт", която предостави регистрацията си и беше пръв мандатоносител при появата на "Продължаваме промяната" на политическата сцена, призова коалицията ПП-ДБ да върне втория мандат неизпълнен на президента.

Четирите партии от коалицията - "Волт", "Продължаваме промяната", "Да, България" и "Демократи за силна България", трябва да останем верни на своите избиратели и заявки, че липсата на антикорупционно и проевропейско мнозинство в 50-ото НС е факт и съставянето на кабинет в това Народно събрание не е в интерес на България, се посочва в позицията на Ананиев, цитирана от БТА.

От партия "Волт" информират, че след обрата с мандатите вчера в Народното събрание е проведена извънредна среща на Политическия борд на партията, на която е потвърдено, че единствената алтернатива за развитието на България, като европейска държава остава коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България".

От "Волт" предлагат коалицията да проведе спешен коалиционен съвет за обсъждането на стратегия за участие в предсрочните избори за 51-во Народно събрание, с фокус надграждане на коалицията и представяне на ясни решения пред избирателите за връщане на "нормалността в живота на българските граждани и българската политика". От партията настояват още за полагането на максимални политически усилия от страна на коалицията за по-бързото приемане на България в еврозоната.

Очаква се в събота "Продължаваме промяната" да проведе Национален съвет, за да вземе решение дали да подкрепи искането на партиите от "Демократична България" да бъде направен опит за съставяне на правителство, съобщава БНР, като се позовава на свои източници.

По-рано днес Лена Бориславова заяви, че предстои да се обсъди как втората парламентарна сила ще подходи след връчването на втория мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай