Златанова: Предприемат се мерки срещу загубата на европари

Златанова: Предприемат се мерки срещу загубата на европари | StandartNews.com

София. Ще бъдат предприети всички необходими мерки от правителството и общините, за да се избегне максималната загуба на европейски средства, включително и за софийския завод за боклук. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова след среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Правосъдният министър отказа да посочи точни суми, за които има опасност да бъдат загубени, но увери, че те ще бъдат минимални. От своя страна Йорданка Фандъкова обясни, че до края на годината трябва да бъде сключен договор с фирмата, която ще строи основната инсталация на завода за боклук.

На въпрос има ли вероятност от загуба на европари за столичния завод за боклук, вицепремиерът Златанова отговори така, че хипотетично е възможно всичко. Пак казвам, не ме разбирайте погрешно, притесненията ни са за това, за да е благополучен краят".

Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че към момента тече процедура по обжалване на търга за избор на изпълнител, който да построи инсталацията за биологично и механично третиране на отпадъците. 

По-рано днес кметът на София пък заяви пред журналисти, че не би трябвало да се говори за внушения за загуба на средства в този момент и да се изпращат такива знаци към Европейската комисия и към Брюксел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай