Златанова: Инвестираме в пренебрегнати региони

Златанова: Инвестираме в пренебрегнати региони | StandartNews.com

София. "България няма да загуби европейски средства", заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова пред ТВ7.

"Основна задача на държавата е да инвестира в региони, които досега не са попадали в приоритетите на властта."

На първо място стремежът е да се привлекат инвестиции в северозападния регион, който е най-изостанал не само в България, но и в целия Европейски съюз (ЕС).

"България има готови проекти за развитие на пътната инфраструктура на стойност 5 млрд. евро. В същото време отпуснатите средства по Оперативна програма "Транспорт" са 1 млрд. евро. Кои проекти ще бъдат реализирани и кои ще останат извън програмата е въпрос на правилна подредба на приоритетите", подчерта министър Златанова.

Тя потвърди, че на проведения Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) на 4 февруари управляващи и опозиция са постигнали консенсус за основните приоритети на България при разпределението на европейските средства за настоящия програмен период. Сред тях са развитие на образованието, подпомагане конкурентоспособността в българската икономика и целенасочени инвестиции за икономически растеж на малките населени места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай