Журналист закова Скопие. Истината за снимката на Гордана

Журналист закова Скопие. Истината за снимката на Гордана | StandartNews.com

Журналист закова Скопие за бруталните обиди към България. Владимир Перев разкри истината за снимката на президентката Гордана Силяновска-Давкова с Румен Радев, която властите в Северна Македония използваха, за да атакуват страната ни, защото на нея липсвало знамето на РСМ. Силяновска бе на неофициално посещение и протоколът не изисква в такива случаи да се слага и знамето на госта. Президентката бе дошла да слуша опера.

Македонската делегация е искала да се снима в Гербовата зала на президентската институция на България и българските домакини са им позволили. Тяхната делегация първа е публикувала направената снимка за спомен, заяви журналистът Владимир Перев в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Това е започнало като частно посещение на опера, което благодарение на любезността на българските домакини е станало на по-високо ниво”, обясни журналистът, който живее в РС Македония. 

„Ако северомакедонският президент Гордана Силяновска не е мислила да прави скандал в София, защо го е направила в Скопие”, запита той по повод интервюто на Силяновска. Той даде пример, че на снимки от срещата с президента на Хърватия Зоран Миланович също е отсъствало македонско знаме и никой в Скопие не е протестирал, никой не каза нищо”, обясни журналистът.

Според него сегашният премиер Християн Мицкоски прилича на бившия Никола Груевски. Подготвя се той да бъде наследен от вицепремиера Александър Николоски, обясни журналистът от РС Македония.

Николоски нарече българите „мизерници“. Партиите у нас поискаха оставката му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай