Живков: Имам очи да поискам доверието на хората за пети път

Живков: Имам очи да поискам доверието на хората за пети път | StandartNews.com

Имам дързостта да застана пред вас и да поискам доверието ви за пети път! Това заяви в петък вечер пред близо 300 души в градината на ресторант „Елит" сегашният кмет на Монтана Златко Живков. За представянето на кандидатурата му в подножието на античната крепост „Монтанезиум" дойдоха приятели, съпартийци, младежи, пенсионери, гости от София. Аз промених Монтана, каза гордо Златко Живков. За моите досегашни 4 мандата в града са вложени близо 200 млн. лв. Заварих две обновени, а днес ремонтираните само за година и половина улици са 97. Обнових всички входове на града, построих нов мост над Огоста, смених водопроводи и канализационни тръби. Изградих екологическа инфраструктура наравно с Варна и София. Монтана има модерно депо за отпадъци, завод за боклука, пречиствателна станция за отпадни води.

Това, с което особено се гордее кметът, е спортната слава на града. Бивш футболист, той не пропусна да изтъкне, че Монтана има три отбора в елитните групи – футболен, баскетболен и волейболен. Искам да продължа в същия дух, обяви той.

Младежът Дейвид Димитров, републикански шампион по борба, подкерпи сегашния градоначалник заради обновените спортни зали и съоръжения, стадион „Огоста". В града има всички условия за развитие на спорта и за спортуване от обикновените хора, изтъкна той. Учителката-песнионерка Венета Иванова припомни грижата му за възрастните хора. Общината издържа пенсионерските клубове, а кметът праща членовете им на екскурзии из страната.

Златко Живков умее да обединява хората и успя без умора да работи за доброто на Монтана, изтъкна лидерът на ДСБ Радан Кънев. В Монтана реформаторският болк ще има най-силният кандидат, който със сигурност ще спечели, изтъкна той.

Златко Живков умее да убеждава хората да работят за своя град, да убеждава правителството да помага, да убеждава и хората в Брюксел, където заседава като член на Комитета на регионите, изтъкна лидерът на партия Българска нова демокрация доц. Борислав Великов. Три мандата бяхме кметове със Златко Живков – аз на Плевен, а той продължи да управлява Монтана, сподели и лидерът на движение България на гражданите Найден Зеленогорски. Убеден съм, че ще продължи да води града към по-добро бъдеще.

Златко Живков обяви кандидатурата си, зад която застават всички партии от Реформаторския блок, след като събра в своя полза 14 130 подписа. Толкова са отговорили на вопроса заставате ли зад сегашния кмет за нов мандат. 1000 от сложилите подписа си с отговор „да", са под 18 години, но искрено желаят той да остане начело на техния град.
Своеобразен акцент във вечерта на представянето на Златко Живков постави професорът-онколог Иван Гаврилов, шеф на клиника в софийска болница. Искам моят град да става все по-хубав и подреден затова искам Златко отново за кмет. Професорът, който е известен дарител, подари на кмета икона на Свети Йоан Рилски, която да бъде поставена в новостроящия се храм „Свети Дух".

Освещаването на този храм ще бъде най-голямата ми мечта за следващия мандат, увери го Златко Живков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай