Жега в ефир. Ризова започна с ударен въпрос

На хората не им пука, не ги интересува какво се случва, каза доц. Атанас Мангъров

Жега в ефир. Ризова започна с ударен въпрос | StandartNews.com

Цветанка Ризова ударно започна предаването "Лице в лице" по бТВ.

Водещата  не даде и мъничък шанс за въздух на госта си доц. Атанас Мангъров, специалист по инфекциозни болести и педиатър като директно започна интервюто си с въпроса: Кое е по-вредно за здравето - политическият хаос и честите избори или новата ковид вълна?

Най-вредно за нас е неспособността ни да задаваме решения и да определим къде в настоящия бурен свят се намираме. И за съжаление, ние това не го правим много успешно, Резултатите са налице - вече имаме 7-и или 8-ми поредни избори, коментира инфекционистът.

На хората не им пука, не ги интересува какво се случва, което е най-лошото, защото в тази мътна вода се появяват всевъзможни субекти, които ловят риба в мътна вода и хората не искат да го разберат и ще си платят, посочи той.

Ако заболеете от ковид, най-доброто, което можете да направите, е да си легнете. Както навремето казваха хората - заболееш ли, слагаш си пижамката, лягаш си, пиеш си чая, сърбаш си супичките. Ако пък ви болят главата, мускулите, костите могат да се пият нестероидни противовъзпалителни - ибупрофен, парацетамол. Но това трябва да се пие колкото се може по-малко, защото тези неща не лекуват, коментира доц. Мангъров.

Коронавирусът е една самоограничаваща се инфакция. Няма нужда да се лекува, особено с антибиотици. И да се докаже усложнение, единственото нещо, което трябва да се направи, е да се дава кислород и то само тогава, когато има нужда, посочи той.

По време на пандемията една голяма част от хората, които загинаха, всъщност загинаха от свръхлечение, което беше ненужно, посочи той.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай