Жаблянов: Депутатите нямат думата в БСП

Там има 5-6 души, които сами си разпределят времето за говорене и превръщат в заложници десетки народни представители

Жаблянов: Депутатите нямат думата в БСП | StandartNews.com

Депутатът Валери Жаблянов, който вчера напусна парламентарната група на "БСП за България" заяви днес, че актът му е в резултат на факта, че народните представители от БСП изобщо нямат думата в партията.

"Там има 5-6 души, които сами си разпределят времето за говорене и превръщат в заложници десетки народни представители. Очевидно след преизбирането на председателката, тази политика ще бъде продължена. БСП се обяви за укрепване на парламентаризма, а го руши. Идеята на партията е хаотичен популизъм. Няма и следа от конструктивна идея за управление на България. Достойнството не може да се гради на лъжи, лицемерие и клевети срещу колегите", категоричен е Жаблянов.

На въпрос вярно ли е твърдението на Борисов, че ДПС И БСП са работили заедно по места на частичните избори, той заяви следното: „Този скрит съюз на Нинова се оправдава с нейните клевети по отношение на всички останали, които не са съгласили  с нея. Тя подкрепи ГЕРБ в двата местни избори", поясни Жаблянов. По думите му БСП е загубила катастрофално изборите.

„Мисля, че съм бил последователен в БСП през цялото време. Има хиляди социалисти, които споделят моя критичен поглед към политиката на партията през последните 4 години. Има доста несоциалисти в ръководството на БСП. Тя е дясна партия. Обновлението й е фалшив медиен продукт. Ако погледнете състава на конгреса, ще видите министри на Жан Виденов и Сергей Станишев", каза още Валери Жаблянов. И заключи, че няма основание да освободи поста си. „Винаги това се иска от партиен вожд, което е в пълно противоречие с Конституцията", каза още Жаблянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай