Здравният министър: Прегръдка само след ваксина!

Работи се усилено по изграждането на комуникационна стратегия за ваксините

Здравният министър: Прегръдка само след ваксина! | StandartNews.com

Здравното министерство няма да се превръща в търговски дистрибутор на ваксини, нито ще провежда кампания да убеждава гражданите за точно определен продукт. Напротив, ние ще обясним на гражданите, че ваксинирането е пътят към спасението и пътят към прегръдките, ако щете. Ваксините ще ни дадат това спасение от COVID, заяви министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в отговор на въпрос на проф. Георги Михайлов от БСП за имунизационната кампания, свързана с коронавируса.

"Комуникацията и обществената информация са важна част от Националния план за ваксиниране. Веднага след приемането на плана не само започна реалната подготовка по събиране на данни за подлежащите лица по първа фаза от плана, а едновременно се работи по останалите взаимосвързани части: доставка, разпределение, съхранение и логистика на ваксините, мониторинг на имунизационното покритие и други'', каза още Ангелов.

Продължава идентифицирането на желаещите да се имунизират лица от първа фаза, а именно медицински персонал на лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти и помощник-фармацевти и друг помощен персонал. По данни на РЗИ към 10 декември 2020 те съставляват 33.09 % от всички професионални направления, включени в тази целева група, обясни здравният министър.

Той подчерта, че се работи усилено по изграждането на комуникационна стратегия за ваксините.

Подготвят се ключови послания до различни групи от обществото за разясняване на ползите от ваксинирането, допълни още министърът на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай