Защо кметът на Перник си говори с Борисов,не с БСП

Станислав Владимиров с критика срещу ръководство на БСП

Защо кметът на Перник си говори с Борисов,не с БСП | StandartNews.com

Кметът на Перник Станислав Владимиров обясни защо си говори с премиера Борисов, но не и с лидера на БСП Корнелия Нинова. БСП свали доверието си от него заради повишена такса смет в квартала на богатите, който наричат пернишкия Бевърли хилс.

ВИЖ ОЩЕ: Ще се разграничи ли БСП от още свои кметове?

Комуникацията ми с премиера е добра и такава трябва да бъде между един кмет и един премиер, каза Владимиров пред БНР и допълни, че в кризисни ситуации трябва да говори с българския премиер, а не с този на Полша или на Сърбия.

Станислав Владимиров категорично заяви, че не смята сам доброволно да напуска БСП, но изказа огромното си разочарование от двойните стандарти в Столетницата и управлението й като еднолично дружество.

Двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро, коментира кметът на Перник. Той е на мнение, че към редица партийни членове и кметове, избрани с листата на БСП, се подхожда „с двоен аршин“.

„Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними“, коментира още той в предаването „Преди всички“.

Владимиров е категоричен, че не може партийната телевизия да си позволява „по такъв начин да хули президента“, който е бил „онова знаме“, което Корнелия Нинова постоянно е развявала като най-голямата си победа.

„И аз не знам какво се е случило там, за да се промени това отношение. Също няма логика в отношението към мен, защото се търсеше просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно“, посочи Владимиров.

Станислав Владимиров поясни, че от началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова. „Което е тъжно и има една гадна горчилка, защото един лидер трябва да събира и да обединява, а не да разделя и да има различен подход към различните си партийни кадри“, каза още той.

Според него Георги Гергов е изваден като „удобното плашило на един богат човек, който, виждате ли, спира развитието на партията“. Беше изключен без спазването на никакви правила, заяви Станислав Владимиров.

„Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ - „еднолична фирма“, това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока“, отбеляза още той.

По повод наводненията кметът на Перник заяви: „Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии“.

След като огромният воден приток миналата седмица замъти водата в язовир „Студена“, сега вече тя е годна за пиене, увери кметът на Перник. При изпускане на по-големи количества от язовира, река Струма щеше да увеличи още повече обема си и това щеше да създаде по-големи проблеми за град Батановци, уточни още той.

„Язовир „Студена“ трябваше да започне да се изпуска контролирано много по-рано, а не да се изчака последния момент и да се изпускат тези големи количества“, смята Станислав Владимиров. По думите му, ако е имало по-рано започнало изпускане, нямало да се наложи да бъдат изпускани по 7 500 литра в секунда по време на обилните дъждове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай