Защо Христо Иванов се хвана с "Росенец" сега?

Правителството на Борисов ще изкара пълния си мандат, смята Деница Сачева

Защо Христо Иванов се хвана с "Росенец" сега? | StandartNews.com

Защо Христо Иванов се хвана с „Росенец” сега? Въпросът постави социалният министър Деница Сачева. Христо Иванов беше министър в едно от правителствата на Бойко Борисов, преди това беше и вицепремиер в служебното правителство - със сигурност е имал възможност да реагира по случая „Росенец“ и „Лукойл“, коментира Сачева пред бТВ. Повод бяха панаирите на проваления политик на плажа в парк „Росенец”. По повод протестите срещу кабинета, които продължават четири дни, Сачева заяви: „Не отричаме че има хора, които не харесват правителството, че има недоволни и хора, които са на протестите, защото вярват, че може да има по-добро правителство. Но нека да не си затваряме очите, че със сигурност има провокатори и хора, които целят да има напрежение”.

Презумпцията, че никой не харесва правителството е погрешна. В рамките на този кабинет има хора, които вършат изключително добра работа и полезна за обществото, защити министрите Сачева. И допълни: „Идеята, че всички мразят ГЕРБ е неправилна постановка. В този смисъл симпатизанти и членове на партията отдавна искаха да изразят своята подкрепа. Ескалацията на напрежението в петък не е по вина на управляващата партия. В първите редици имаше само жени, колко пъти полицаите свалиха своите каски и се опитаха да има деескалация на напрежението”. 

Според Деница Сачева на дневен ред са пандемията и икономическите мерки, които трябва да бъдат предприети и как ще изкараме зимата. „Със сигурност ще има увеличаване на безработицата през октомври – ноември, ще има и здравно напрежение с други грипни вируси. Нека си представим в какъв хаос ще вкараме държавата, само защото някой е решил, че предсрочните избори само 6 месеца преди редовните, са панацея“, каза Сачева.

Правителството на Борисов ще изкара пълния си мандат. Фокус е не оставка, а работата. Не се страхуваме от служебен кабинет на Румен Радев, каза тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай