Заради безобразията на Скопие! Митов поиска министерска глава

Българските власти трябва да отговорят максимално твърдо, но без емоции, каза бившият външен министър

Заради безобразията на Скопие! Митов поиска министерска глава | StandartNews.com

Поредната провокация на властите в Северна Македония. Така депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е и бивш външен министър окачестви изказването на северномакедонския министър Александър Николоски по адрес на българите, които Николоски си позволи да нарече "мизерници".

"Важно е да се види каква ще е реакцията на премиера на РСМ Християн Мицкоски. За такава обидна квалификация в една европейска държава се взима глава на министър веднага, моментално и на място - хвърчат оставки", категоричен бе Митов.

"Ескалацията в риториката на Скопие стигна дотам да се говори по такъв начин. Министър на правителство в европейска държава няма право да използва такива думи не само по отношение на съсед, а на която и да е друга европейска държава или европейски народ. Очевидно това е поредната провокация от страна на властите в република Северна Македония, целяща разрушаванто на добросъседските отношения и постигнатото до момента", каза той.

Българските власти трябва да отговорят максимално твърдо, но в същото време без емоции, смята Даниел Митов.

Бившият външен министър повтори, че можем да правим изводи за следващи стъпки, когато видим реакцията на правителство в Скопие. "Тогава можем да направим коментари, които вече ще са основани на преценка за стореното или нестореното от тяхна страна", каза в заключение Даниел Митов.

 
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай