Започна изплащането на заплатите в „Напоителни системи”

Започна изплащането на заплатите в „Напоителни системи” | StandartNews.com

София. „Започна изплащането на заплатите на служителите от "Напоителни системи" ЕАД за месец август", съобщава сайтът на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Средствата възлизат на 1 млн. 600 хил. лева, от тях 1 млн. и 100 хил. лева са преведените за заплати, а 500 хил. лева е сумата, която е необходима за осигуровки към НАП.

Преди четири дни министърът на земеделието и храните Димитър Греков бе на среща с представители на работещите в "Напоителни системи". "До края на годината хората ще си получават пълните заплати и ще могат да изпълняват задълженията си. Хората, които работят в "Напоителни системи" с нищо не са виновни за това състояние. По-скоро вината трябва да се търси в предишните ръководства на "Напоителни системи", защото те са довели дружеството до такова състояние", каза в понеделник той. И уточни, че дружеството има вземания от фирми за 14 милиона лева, а задълженията му са 9 милиона лева. „Тези вземания не са търсени", каза още той.

„На практика парите за заплати ще дойдат директно от Министерството на земеделието и храните. Става дума за около шест милиона и половина. Парите са от вътрешни промени в министерството", каза министърът по време на срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай