Запис заковава деребея на Доган. Железни доказателства (ОБНОВЕНА)

Ибрямов е получил 100 000 лева от бизнесмена М.Т. на обществен паркинг на голяма хранителна верига

Запис заковава деребея на Доган. Железни доказателства (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Запис уличава деребея на Доган Джейхан Ибрямов, който снощи бе задържан с белязани пари за купуване на гласове. Спецакция по неотложност се проведе в дома на Ибрямов от Антикорупционната комисия и ГДБОП. От дома на Ибрямов са иззети 10 000 лева, папки с документи и тефтер, съобщи бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Искат имунитета на деребея Ибрямов. Примката се затяга

Белязаните пари, с които е закопчан Ибрямов, са 100 000 лева. Прокуратурата вече поиска имунитета на депутата, който бе изключен от ПГ на ДПС по искане на местните структури. Исканията са две, тъй като Ибрямов се ползва с имунитет и като независим депутат, и като кандидат за депутат от земеделския Алианс за права и свободи на Доган.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Спецакция в имоти на Джейхан Ибрямов. Задържан ли е деребеят на Доган? /ОБНОВЕНА/

Според закона обаче ако бъде задържан по време на извършване на престъпно деяние, имунитетът му пада и той може да остане в ареста за 24 часа. Днес адвокатът на Ибрямов Йордан Киров потвърди, че клиентът му е арестуван за купуване на гласове.

Ибрямов е получил 100 000 лева от бизнесмен на обществен паркинг на голяма хранителна верига, в София, съобщи ПИК. И преди депутатът, близък до Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров, чиято съпруга беше дълги години лична секретарка на Ахмед Доган, е искал пари от същия бизнесмен - предполага се, че са били взимани за купуване на гласове срещу съдействие при печелене на обществени поръчки.

ВИЖ ОЩЕ: Адвокатът на деребея потвърди! Ето за какво е прибран на топло Ибрямов

Бизнесменът е в инициали М.Т., а срещата снощи между двамата се е провела около 20.00 часа.

Днес от 16:00 ще има брифинг по скандала.

Акцията на ГДБОП и Антикорупционната комисия от сряда вечер е проведена в условия на неотложност. Това е станало, за да може да се установят предварително белязаните пари, които Ибрямов е получил.

ВИЖ ОЩЕ: Нови подробности за ареста на деребея Ибрямов! Белязани пари и още скандални факти

В разработката са прилагани и специални разузнавателни средства, които доказват връзката на Джейхан Ибрямов с организираната престъпна група, разкрита през август месец тази година.

ВИЖ ОЩЕ: Деребеят на Доган с обвинение за подкуп и купуване на гласове

Джейхан Ибрямов бе уличен във връзки с фирми, разследвани за ДДС-измами, източили големи суми от бюджета. В хода на разследването бе отнет и луксозният джип на Ибрямов, кобственост на една от разследваните компании.

ВИЖ ОЩЕ: Джейхан Ибрямов си призна за джипа от ДДС схемата, крил го с години от антикорупционната комисия

ВИЖ ОЩЕ: ДДС аферата! Иззеха джипа на Джейхан Ибрямов, отцепникът гори (СНИМКИ)

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Джейхан Ибрямов си призна за джипа от ДДС схемата, крил го с години от антикорупционната комисия

Джейхан Ибрямов си призна за джипа от ДДС схемата, крил го с години от антикорупционната комисия

Нагъл, по-нагъл, деребей. Тази градация доказа в ефир днес изключеният от групата на ДПС по искане на структурите на партията депутат Джейхан Ибрямов....

Коментирай