Заместник на Кирил Петков: Търсим партия опаковка

Искаме нашата коалиция да се казва „Продължаваме промяната“, заяви Калина Константинова

Заместник на Кирил Петков: Търсим партия опаковка | StandartNews.com

Проектът „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев все още търси партия мандатоносител,  водят се преговори с няколко различни партии. Това съобщи пред бТВ Калина Константинова от формацията. И обясни: „Искаме да ни помогнат да бъдат нашата опаковка, за да се явим на изборите. (…) Няма да търсим, да крадем депутати от други партии. Искаме нашата коалиция да се казва „Продължаваме промяната“.

Константинова бе заместник на Кирил Петков в Министерство на икономиката във втория служебен кабинет, назначен от Румен Радев.  

Тя се познава с Петков и Василев от над 15 г. Запознала се е с тях покрай малкия ѝ брат, който бил част от „Харвардския клас“ на двамата в СУ „Климент Охридски“. Самата Константинова също започнала да преподава в тези курсове. Тя каза, че досега не е била част от нито една партия.

Константинова отхвърли твърденията, че са „президентска партия“, но беше категорична, че ще подкрепят Румен Радев на предстоящия вот. А за приоритетите на „Продължаваме промяната” заяви: „Държавата трябва да се махне от пътя на бизнеса, за да може той добре да си свърши работата. Трябва да осигури една справедлива среда, така че инвеститорите да дойдат, но тази среда трябва да е привлекателна и за хората“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай