Залп от Радев. Попари заговорниците

Последната дума имам аз, отсече президентът

Залп от Радев. Попари заговорниците | StandartNews.com

Румен Радев попари заговорниците срещу Рая Назарян. 

В момента водя разговори с кандидатите за служебен премиер. Утре в 17 часа каня парламентарните групи за консултации във връзка с назначаването на служебно правителство. Когато назнача служебното правителство, ще обявя и датата за изборите, заяви Радев.

"Не участвам в никакви конспирации и така наречени преврати. Винаги съм бил открит. Ако някой си е правил сметката да отстрани госпожа Назарян, за да сложат удобен за тях председател на НС, явно те са забравили, че последната дума в този процес имам аз", отсече Румен Радев.

Президентът подчерта, че никога не би назначил за премиер човек, заел в последния момент мястото на председател на парламента.

Никога не бих легитимирал едно такова унизително отношение към българския парламентаризъм, дори назначеният човек да е Господ, заяви Румен Радев. 

Всяка партия ще търси удобен и лоялен човек, каза още президентът на въпрос за следващия служебен премиер.

Нека да уточним, че в момента всички преживяваме вторичните трусове от злополучните промени в Конституцията, които имат дори по-разрушителен ефект, от процеса на приемането им. Тези пробелеми се връщат като бумеранг към създателите им, категоричен бе Радев.
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай