Захариева: Манолова ми звънеше и искаше…

Слави няма да направи кабинет, прогнозира външният министър в оставка

Захариева: Манолова ми звънеше и искаше… | StandartNews.com

Мая Манолова на мен лично е звъняла. На всеки от ГЕРБ е звъняла - за да вдигнем статута на омбудсмана. Това заяви пред бТВ външният министър в оставка Екатерина Захариева. И отсече: „Айде все пак да имаме малко повече морал.“.

Захариева каза това по повод вчерашната акция на Манолова и депутати от комисията по ревизията в Булгартрансгаз. Те отидоха в дружеството, за да си поискат лично отказаните документи. ГЕРБ нарече това „енергиен Костинброд” и поиска оставката на Манолова като шеф на комисията по проверката на властта.

„Толкова омраза и агресия, която се излъчва от новите партии в парламента, не съм виждала. Крайно време е да престанат да мислят за личния си ПР. Защото това, което се случи вчера си е точно личен ПР на Манолова“, каза Захариева. „Манолова злоупотребява с правомощията си, утре от комисията ще започнат да арестуват хора на улицата, защото са народни представители и смятат, че са над закона”, коментира още Захариева.

 „Видно от първия ден на новия парламент е, че Слави Трифонов няма да предложи кабинет. Очевидно единствената цел им е да внесат промени в Изборния кодекс, мислейки си, че по този начин ще спечелят служебна победа“, прогнозира Захариева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай