Захариева: Борисов и Путин ще се видят и говорят

Според външния министър критиката на Путин, че бавим газопровода, не е била "дърпане на уши", а по-скоро руският президент не е бил достатъчно информиран, че работим по трасето

Захариева: Борисов и Путин ще се видят и говорят | StandartNews.com

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е убедена, че на днешната церемония по откриването на "Турски поток" българският премиер Бойко Борисов ще разговаря с Путин и ще изчисти недоразумението за бавенето на строежа на газопровода.

"Те ще се видят и ще разговарят", коментира Захариева в "Здравей, България".

Според външния министър критиката на Путин, че бавим газопровода, не е била "дърпане на уши", а по-скоро руският президент не е бил достатъчно информиран, че работим по трасето.

„България ще купува газ, който е най-изгоден за българските потребители. Към този момент, до първото закупуване на втечнен газ, страната ни имаше възможност да купува само от един източник. Преди първото правителство на премиера Борисов, България купуваше газ на много по-високи цени от повечето европейски държави с еднакъв доставчик. Работата по реална диверсификация на източника ще доведе и до по-ниски цени", допълни тя.

Руският президент Владимир Путин и домакинът - турският президент Реджеп Тайип Ердоган, откриват газопровода „Турски поток“.

Очаква се двамата президенти да обсъдят и въпросите, свързани с по-нататъшното развитие на руско-турското сътрудничество и актуални международни проблеми, включително ситуацията в Сирия и Либия.

Българският премиер Бойко Борисов ще присъства на церемонията заедно с делегация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай