З. Димитров пред Стандарт:Борисов решава кметовете

Иван Тотев няма да бъде номиниран за трети мандат, съобщиха от ГЕРБ

З. Димитров пред Стандарт:Борисов решава кметовете | StandartNews.com
  • Иван Тотев няма да бъде номиниран за трети мандат, съобщиха от ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов решава кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Това заяви пред „Стандарт” губернаторът на Пловдив Здравко Димитров. По-рано днес кметът под тепетата Иван Тотев за първи път публично даде знак, че може да не се кандидатира за трети мандат. И заяви: Здравко Димитров би бил прекрасен кмет.

ВИЖ ОЩЕ: Тотев видя Здравко Димитров кмет на Пловдив

Попитан има ли вече предложение от Борисов за поста Димитров повтори само: Премиерът решава. Източници от ГЕРБ потвърдиха пред „Стандарт” обаче, че съдбата на Тотев е решена. Той няма да бъде номиниран за трети мандат. Засега фаворит на Борисов бил имено областният управител Димитров. Самият Тотев се опитвал да наложи за свой наследник един от тримата си заместници - Николай Чунчуков, Георги Стаменов и Димитър Колев, чиито имена лансира днес.

Премиерът Бойко Борисов ще каже кой ще е кмет на Пловдив. Дали ще е Николай Чунчуков, Георги Стаменов или Димитър Колев, той ще реши - неговата дума е последна, каза Тотев в отговор на въпрос дали ще се кандидатира за трети мандат. И допълни: "Областният управител Здравко Димитров би бил прекрасен кмет на Пловдив". Тотев заяви, че между двамата няма интрига и увери: "Моето желание е ГЕРБ да управлява отново Пловдив, след два успешни мандата".

Решението за кметовете няма да бъде взето на конференцията на ГЕРБ този уикенд, категоричен е още източникът ни. Номинациите обаче няма да са факт и в последния момент. Най-вероятно след реформите в ГЕРБ през уикенда имената на новите кметове ще са на дневен ред и ще станат ясни юли и август.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай