Йовчев: Такова нещо като заговор срещу Борисов не може да се случи

Йовчев: Такова нещо като заговор срещу Борисов не може да се случи | StandartNews.com

София. "В една демократична държава такова нещо като заговор срещу Бойко Борисов не може да се случи", категоричен е вътрешният министър.

В противовес на твърденията на Бойко Борисов, че се е готвело неговото физическо убийство в ареста, Йовчев заяви, че в България има институции, има закони и регламентирани функции. „Когато има такива сигнали, те трябва да се предоставят на отговорните институции. Не може да се хвърлят такива бомбастични твърдения в пространството, без да се дадат никакви факти и подробности, които да могат да се проверят. Те правят едно твърдение, метнато в пространството", посочи Йовчев.

„По време на срещите ми с главния прокурор не са обсъждани конкретни дела, на втората среща са обсъждани такива, но при всички положения не е имало нищо свързано с г-н Борисов. За да се говори за арест, това означава, че трябва да има извършени тежки престъпления", уточни вътрешният министър.

По отношение на протестите той заяви, че МВР е имала поредната тежка нощ. „Ще направим всичко възможно, че да не ескалира напрежението", обеща Йовчев. За провокатори той не поиска да говори, тъй като по думите му – изявления могат да се правят само, след като има категорични данни. „В противен случай може да послужат като спекулации, а в една такава напрегната ситуация може да повлияе категорично", отбеляза още вътрешният министър.

"Кандидатурата на Иван Иванов ми беше представена от политическа партия.Беше ми презентирана кандидатурата, беше ми представен като млад, интелигентен човек, владеещ езици. След това се появи информация, която беше проверена в информационните масиви. Човекът не го познавам", каза министърът. Според него с такива факти в биографията винаги ще има съмнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай